Actie 1: WakaWaka


Mathare is een sloppenwijk in Nairobi, Kenia, waar ongeveer een half miljoen mensen wonen. Veel mensen in deze sloppenwijk hebben geen of slechts onregelmatig beschikking over elektriciteit. Dat betekent dat het 's avonds vanaf 19:00 uur helemaal donker is. Om toch licht te hebben maken veel inwoners gebruik van onveilige lichtbronnen zoals kerosinelampen of kaarsen.

Het doel van deze actie is om een aantal kinderen een lichtpuntje voor de toekomst geven. Zodat ze 's avonds kunnen studeren. Studie geeft hun hoop op een betere toekomst en wellicht een uitweg uit de sloppenwijk. Daarvoor probeer ik zoveel mogelijk WAKA WAKA lampjes te verzamelen. Dit zijn lampjes die branden op zonne-energie. Na één dag in de zon kunnen ze tot wel 80 uur licht geven. Daarnaast hebben WAKA WAKA lampjes andere grote voordelen. Ze leiden niet tot vuile binnenlucht, ze zijn niet brandgevaarlijk of slecht voor het milieu en de energie komt van de zon, waarmee kosten kunnen worden bespaard voor bijvoorbeeld eten. 

In februari 2015 heb ik maar liefst al 202 lampjes naar Kenia mogen brengen. Het werd me zeer duidelijk dat de lampjes echt levens kunnen redden. Vandaar dat de actie zeker door gaat!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten